Ivan Shopov & Avigeya Album Launch 18.03.17

Date: Saturday, March 18 at 10 PM – 5 AM. 2017.

Location: Пространство 108.
ул. Георги С. Раковкски 108, 1000 Sofia, Bulgaria.

TICKETS: http://ticketportal.bg

Ivan Shopov & Avigeya Album Launch 18.03.17

Line UP: Ivan Shopov

ONE MAN PARTY pres. Ivan Shopov & Avigeya Album Launch

Иван Шопов и вокална група Авигея представят за първи път пред българската публика дебютния си албум „Канатица“/”Kanatitsa”!
Датата е 18 март, мястото Пространство 108.

„Канатица“ е резултат от съвместната продукция на Иван Шопов и Авигея и съдържа десет композиции, в които взимат участие музикантите Теодосий Спасов, Димитър Бодуров, Бурак Малчок, Стоимен Стоянов (NOCKTERN) и Даян Куцаров (L 33).

КАНАТИЦАТА е древен и универсален символ, разпространен в редица различни култури, включително и по нашите ширини. Знакът е интерпретация на вечността, преплита женското и мъжкото начало, символизира връзката между миналото, настоящето и бъдещето, свързвайки ги в едно цяло. По този начин и „Канатица“ изобразява дълбоката символика на вечността, увековечавайки мистерията на фолклора, времето , измеренията, началото и (без)края.

Албумът , чиято визия е дело на Ивайло Петров и Емануела Беловарски /Whaleworx Studio/, ще може да бъде закупен на място, както и специално изработени тениски в колаборация с VEZBA, марка за облекла и аксесоари базирана на българските фолклорни мотиви.

Музикалното пътешествие по традиция ще продължи цяла нощ, а специални гости на събитието ще бъдат Теодосий Спасов, Стоимен Стоянов (NOCKTERN) и Даян Куцаров (L 33).

• Ivan Shopov & NOCKTERN – ambient live
• Ivan Shopov & Theodosii Spassov – магичен синтез между български фолклор и електроника
• Ivan Shopov & AVIGEYA / АВИГЕЯ – „Канатица“ Album Launch
• Balkansky – DJ set
• COOH b2b L 33 – drum & bass DJ set

Специалната вечер ще стартира с колаборацията между Иван Шопов и NOCKTERN, артистичният trip-hop/ experimental/nu-jazz проект на родния продуцент Стоимен Стоянов, които ще представят хипнотичния си ambient на живо. На сцената с Иван следва да се качи световно признатият музикален виртуоз Теодосий Спасов. Музиката им е магичен синтез, който като в сън слива мистичната красота на българския фолклор с футуристичната електроника.

На свой ред химеричните AVIGEYA / АВИГЕЯ ще покорят сцената рамо до рамо с Иван, за да представят за първи път пред българската публика, плода на едногодишната си съвместна работа – албумa „Канатица“. Зад Avigeya/Авигея стоят младите и талантливи народни певици – Александра Василева, Ралица Кирилова, Милена Великова и Сибина Раденкова. Любовта на талантливите музиканти към автентичното изкуство ги довежда до създаването на единствения по рода си творчески проект, увековечаващ красотата на родното културно богатство, доближавайки го до съвременната публика.

Маратонът продължава с превъплъщението на Иван в Balkansky, докато не стигне до подобаващото включване на drum and bass продуцента Даян Куцаров (L 33) и ударния му b2b set с COOH.

Фотография и арт дирекция : Ivaylo Petrov – Photographer & Emmanu Elle @ Whaleworx Studioщ

Билети Ранно Пиле на цена от 15лв само в Магазин Яко /ул. Граф Игнатиев 43 – в Безистена до Subway на Попа/

Онлайн билети 17лв директно от тук: http://bit.ly/KANATITSA

Стандартни Билети в НДК, ОМВ, НА Тъмно и Booktrading!